Hoogeveen Culinair 2017

Sfeerimpressie van Hoogeveen Culinair 2017

Hoogeveensche Courant – Juli 2017

Net als de voorgaande succesvolle edities van Hoogeveen Culinair is ook dit jaar Catering van ’t Hooge weer aanwezig. Dit keer volledig in het teken van Brasserie Fair, die begin dit jaar werd geopend in Het Klooster Hoogeveen aan de Brinkstraat 5. Brasserie Fair is van maandag tot en met vrijdag geopend voor iedereen! Van winkelend publiek, bezoekers van Het Klooster tot aan de zakelijke markt.

Brasserie Fair is gevestigd in het unieke zorgcentrum concept, Het Klooster Hoogeveen. Centraal staat het informeren en ervaren van het begrip fit, dit is de verbinder tussen de thema’s voeding, beweging, vitaliteit, preventie, domotica en e-health. Brasserie Fair sluit volledig aan op het begrip fit. Het assortiment van Brasserie Fair is gefocust op gezonde, fairtrade, biologische en vers bereide voeding. Zo geniet u bijvoorbeeld van fairtrade koffie met een punt ambachtelijke appeltaart. Of een (h)eerlijke lunch met huisgemaakte dagsoep, biologisch brood geserveerd met streekproducten en diverse verse juices.

De hardloper is het 12-uurtje en bestaat uit een glas huisgemaakte dagsoep met een belegd broodje, salade of tosti naar keuze. Elke dag wisselt het verse menu! Daarnaast is de High Tea sinds kort verkrijgbaar en met succes! Wist u dat deze lactose- en glutenvrij te bestellen is. Tot slot beschikt Het Klooster over diverse ruimtes geschikt voor vergaderingen, netwerkbijeenkomsten en workshops, ook dan verzorgd Brasserie Fair uw lunch en de gezellige borrel!

Tijdens Hoogeveen Culinair op zaterdag 26 en zondag 27 augustus ervaart u Brasserie Fair in het Burgemeester Tjalmapark. Ons gastvrije team staat voor u klaar, u bent van harte welkom op ons terras!

Brasserie Fair Hoogeveen Culinair 2017

Recept Lemon Cheesecake
Benodigdheden:

  • 100 gr cashewnoten
  • 150 gr dadels zonder pit
  • 1 citroen
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 2 L agaragar of gelatine
  • 3 druppels vloeibare stevia

Materiaal:

  • Springvorm Ø 16 cm

Zo maak je het:
Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met een bakspray.
Laat de cashewnoten een uurtje weken in wat water. Giet het overtollige water weg.
Meng de noten met de dadels fijn in een keukenmachine en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.
Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen met een fijne rasp en zet dit apart.
Pers de citroen uit, breng het citroensap al roerend met de agaragar kort aan de kook,  totdat er een gelei ontstaat. Laat het mengsel afkoelen.
Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp. Voeg de citroengelei toe en meng het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
Spatel ten slotte voorzichtig de ricotta door de massa, zorg dat het een geheel wordt.
Verdeel het mengsel over de vorm.
Laat de cheesecake in ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast.

Direct telefonisch contact: (0528) - 235 000