Het gezonde bedrijfsrestaurant

Het gezonde bedrijfsrestaurant

Gezonde medewerkers zijn essentieel voor uw organisatie! En daarom is gezond eten belangrijk. Dit draagt bij aan minder ziekteverzuim en hogere productiviteit. Werkgevers kunnen een bijdrage leveren aan de gezondheid van medewerkers door een gezond en verantwoord assortiment aan te bieden in het bedrijfsrestaurant. Hier schiet VTH te hulp.

Daarom houden wij ons aan de spelregels voor een gezond bedrijfsrestaurant

1.       Minimaal 75% basisvoedingsmiddelen uit de schijf van 5
2.       Maximaal 25% zijn niet basisvoedingsmiddelen of ‘extra’s als;
3.       Hartige snacks (waarvan wij de gezonde versie als tosti, panini en wrap aanbieden)
 
         Zoete producten (snoep en zoet beleg)
4.       Binnen alle productgroepen worden de gezonde producten gekenmerkt middels het ‘kies gezond logo’

Daarnaast zet VTH zich in voor

1.       Themaweken waarbij gezonde voeding tegen gereduceerd tarief wordt aangeboden
2.       Huisgemaakte soepen met verse ingrediënten
3.       Vers afgebakken broodsoorten van de warme bakker ipv fabrieksbroden
4.       Ruim scala aan saladshakers
5.       Verse smoothies en fruitshakers
6.       Tafelkaartjes teneinde bewustwording te stimuleren

Weetjes;

Met een gezond ontbijt is de spijsvertering goed op gang gebracht, maar om deze op gang te houden is een gezonde lunch van belang. De stofwisseling dient op gang gehouden te worden door deze vaak onderschatte maaltijd. Als je te weinig of helemaal niets eet tussen de middag, verlies je concentratievermogen op je werk of tijdens de studie en functioneer je niet meer goed. Het zorgt er ook voor dat je al sneller zin krijgt in suiker of een vette hap op het verkeerde tijdstip.

Mocht je bezwijken voor een ongezonde snack, dan slaat het lichaam deze vetten des te meer op door het missen van een gezonde lunch. Doordat je je spijsvertering niet goed op gang hebt weten te houden door het missen van een gezonde lunch, worden deze ongezonde voedingsstoffen namelijk minder goed verwerkt door het lichaam.

Gezonde lunch tips:

- Groenten & fruit: zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde lunch. Een grote zelfgemaakte maaltijdsalade met groente en fruit is een voltreffer. Kant en klare salades uit de supermarkt zijn geen gezonde lunch omdat ze vaak dik makende dressings en vooral veel te veel zout bevatten, kijk hier dus mee uit.
- Vezels & zuivel: zijn ook erg belangrijk voor een gezonde lunch. Neem bijvoorbeeld een mueslibol, volkorenbol of bruin brood, want deze producten bevatten vezels, jodium, vitaminen en mineralen. Een dun laagje halvarine zorgt voor vitamine A, D en goede onverzadigde vetten.
- Goed drinken: bij je maaltijd is erg belangrijk, het zorgt dat de voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen en draagt dus bij aan een gezonde lunch. Bijvoorbeeld: warm water met citroen, mineraalwater, karnemelk of kruidenthee.
- Wandelen: ga voor de lunch of tijdens je gezonde lunch ongeveer een kwartiertje wandelen. Het is bewezen dat je door even actief te zijn geweest minder hongerig bent de rest van de middag. Dit geldt alleen voor rustig wandelen. Het is niet aan te raden om te eten en tegelijkertijd enorm actief te zijn. Je lichaam wordt moe en wil namelijk even relaxen terwijl het al dat eten verwerkt. Neem de tijd voor je gezonde lunch en eet rustig. Op deze manier geef je je lichaam de kans om je te vertellen wanneer het genoeg heeft en laat je tegelijkertijd je spijsvertering alvast rustig zijn gang gaan. Je zult zien dat je hierna met hernieuwde energie probleemloos de middag doorkomt.

Heeft u vragen met betrekking tot allergenen? Neem dan (telefonisch) contact op met één van onze medewerkers.

Wij hebben een eigen centrale keuken. Hier wordt gewerkt met speciale klimaatbeheersing en volgens de strengste HACCP normen.
Dagelijks vers gesneden kaas, vleeswaren, huisgemaakte salades, soepen, desserts, vers afgebakken (belegde) broodjes, buffetten en diners worden getransporteerd naar verschillende opdrachtgevers.
Hierdoor staat VTH garant voor een optimale en constante smaak-, geur- en kleurbeleving.

Voor ieder evenement wordt een op maat gemaakte offerte uitgewerkt waarin alle wensen van de opdrachtgever worden vertaald in een persoonlijk arrangement speciaal voor de gelegenheid. Middels een ruime verhuurvloot van diverse materialen en een goed logistiek apparaat maakt VTH van elke locatie een unieke feestlocatie.
Van een steigerhouten statafel met gezellig haardje tot een compleet ingerichte feesttent met professionele verlichting, geluid en entertainment!
Alle rechten voorbehouden - Catering & Party Service van 't Hooge 2018
Webwinkel: MediaLab3